Hoeveel uren per maand heb ik nodig?
Je kiest je pakket op basis van hoe druk je het hebt en hoeveel werk je wil uitbesteden. Het is mogelijk om met een Proefpakket voor één maand te starten. Zo kan je zien hoe wij werken, hoe het is om met een Virtual Assistant te werken, wat jij fijn vindt om uit te besteden qua werk en hoe jij het liefste communiceert. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt.
Kan ik het uitproberen?
Wij hebben een Proefpakket voor één week/maand, zodat jij kunt ervaren hoe het is om met een Virtual Assistant te werken. Maar ook, om te zien of het bij je past, welke werkzaamheden je uit handen wilt geven of hoeveel uur je nu precies nodig hebt.
Een Proefpakket kun je gedurende een vastgestelde week/maand gebruiken, waarin je geen minimaal aantal uren hoeft af te nemen maar per uur afrekent. Voor meer informatie, neem contact met ons op!
Hoe worden de uren bijgehouden?
Iedere Virtual Assistant werkt met een Tracking Tool op zijn of haar computer b.v. Toggle. Zo houden we de uren bij, weten we precies hoeveel tijd er aan welke taak is besteed en kunnen wij dit makkelijk wekelijks of maandelijks aan onze klanten communiceren.
Hoe communiceer ik met de VA?
Dat hangt ervan af wat je prettig vindt.
We werken o.a. met een Twist, Slack, Skype, WhatsApp en natuurlijk de telefoon. Wachtwoorden en gevoelige informatie worden via een versleutelde omgeving verstuurd.
Als ik meer uren nodig heb, wat dan?
In jouw pakket zijn de uren die je afneemt het minimale aantal. Heb jij een "Optimize of Maintenance Package" met 10 uur ondersteuning en ga je “over je budget heen”? Geen probleem. Je wordt van te voren gemeld als je op 80% van je uren die maand zit. Neem je méér uren af? Dan factureren wij die door op hetzelfde uurtarief.
Ik heb behoefte aan tijdelijke ondersteuning, kan dit?
Heb je een project waar je tijdelijk iemand nodig voor hebt? Dat is fijn! Het is mogelijk om afspraken over een project te maken. We horen graag van je!
Vraagt t mij!