Werken als Virtual Assistant op Upwork® Global Inc.

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 11:01

Als je 't hebt over 'Remote Work' (Werken op Afstand) dan kom je veel op het Internet tegen. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er enkele websites bekend zoals Jellow, Freelancer, Fiverr, Flexjobs, People per Hour etc., om maar een paar te noemen. 

Je begint met het aanmaken van een account maar de procedure wat er daarna volgt kan soms heel langdradig zijn dat 't je niet uitnodigt om daarmee verder te gaan.

 

In 2009 ontdekte ik Upwork, daarvoor bekend als oDesk.com. De spanning en sensatie om erop te komen was super.

Maar voordat je écht kan werken, stelt Upwork dat je eerst een Upwork Readiness Test  (URT) doet. Wat houdt dat precies in? Dat is simpelweg de website goed doornemen, lezen wat de regels zijn, met andere woorden, de tijd nemen om nader kennis te maken met het programma. Dit kan ik zeker aanraden want de URT is gebaseerd op de inhoud van de website.

De test bestaat uit 10 vragen. Heb je ca 90% goed beantwoordt binnen 10 minuten met (b.v. een 4, uit een score van 5), dan ben je geslaagd. Lukt het niet de eerste keer dan kan je een maand ná dato, 't weer eens proberen. 

Eenmaal binnen maak je een profiel aan, voeg een professionele foto toe en bepaal het uurtarief. Als Virtual Assistant/Personal Assistant val je onder de categorie Admin Support.

Voor een gratis account krijg je 70 Connects om op de aanbiedingen in te gaan dat op basis is van een vast tarief of per uur.

Goed om te vermelden dat het uurtarief per VA/PA verschilt per land. Om te voorkomen dat je jezelf uit de markt prijst, ga even na wat gangbaar is, wat jou tot de expert maakt om daarmee je uurtarief te kunnen bepalen.

Overweeg je om een betaald account (Freelancer Plus) te nemen, kost het je maandelijks $14,99. Dit is zeker de moeite waard na verloop van tijd, omdat er veel voordelen aan gekoppeld zijn zoals:

- Dagelijks nieuwe opdrachten voor VA's

- Jouw profiel blijft zichtbaar ook als je een tijdje niet actief bent.

- Snelle uitbetaling voor opdrachten met een uurtarief en nog veel meer. 

Last but not least, bij - een niet-Upwork project - is het mogelijk om nu freelancers in te huren via een contract. Dit bespaart jou de rompslomp met het opstellen van contracten en alles wat erbij komt kijken bij inhuur van personeel. 

Kortom Upwork is een aanrader voor een ieder die graag aan de slag wilt! 

 

 

Lees hier de review en het deskundig advies van andere freelancers over Upwork.

 #upwork #va-company036 #remotework #werkenopstand #topratedatupwork


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.